Λινοθηκάριος

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το άτομο που θα πιστοποιηθεί σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις/δεξιότητες να φροντίζει για τη διαχείριση των λινών και του ιματισμού της ξενοδοχειακής επιχείρησης και την προμήθεια καθαρών λινών στους εργαζόμενους του τμήματος οροφοκομίας αυτής.

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ/ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

Γενικές γνώσεις

  • Γενικοί κανόνες
  • Κανονιστικές/Νομοθετικές ρυθμίσεις
  • Βασικές προδιαγραφές
  • Αναζήτηση και προσέγγιση πιθανών εργοδοτών
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Συνέντευξη
  • Κύρια χαρακτηριστικά
  • Εργασιακά δικαιώματα
  • Σχέση εξαρτημένης εργασίας
  • Εργατικά ατυχήματα
  • Λογισμικό εφαρμογών
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου
  • Πληροφοριακά Συστήματα

Βασικές γνώσεις

  • Η έννοια του Τουρισμού
  • Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού
  • Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού
  • Φορείς του ελληνικού τουρισμού
  • Εμφάνιση εργαζόμενου
  • Συμπεριφορά εργαζόμενου
  • Πειθαρχικά παραπτώματα
  • Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας
  • Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης
  • Εισαγωγικές έννοιες
  • Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού
  • Στρατηγική εξυπηρέτησης
  • Ποιότητα υπηρεσιών
  • Ο ιδανικός εργαζόμενος
  • Εισαγωγικές έννοιες
  • Ποιότητα – Ικανοποίηση – Αξιοπιστία
  • Πηγές και διαχείριση παραπόνων
  • Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης)

Ειδικές γνώσεις

  • Τακτοποίηση και καθαριότητα λινοθήκης – Φροντίδα και φύλαξη λινών και ιματισμού
  • Παραλαβή λινών από το πλυντήριο – Παράδοση λινών στους ορόφους
  • Έλεγχος καταλληλότητας λινών και ιματισμού – Καταστροφή ακατάλληλου υλικού
  • Τήρηση βιβλίων/εντύπων λινοθήκης – Απογραφή αποθεμάτων
  • Το τμήμα οροφοκομίας
  • Εξοπλισμός και προετοιμασία
  • Καθαρισμός δωματίου
  • Καθαρισμός και φύλαξη λινών
  • Προδιαγραφές ποιότητας και αποδοτικότητας του τμήματος ορόφων
  • Προστασία εργαζομένου
  • Εργονομία στην εργασία
  • Τραυματισμοί εν ώρα εργασίας και αναγκαία πρόληψη
  • Κίνδυνοι κατά την εργασία και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)
  • Σήμανση ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας
  • Παγκόσμιες καλές πρακτικές
  • Επιμέλεια δωματίου πριν την άφιξη, κατά την παραμονή και μετά την αναχώρηση του πελάτη
  • Διαχείριση εξοπλισμού ορόφου, βλαβών και απολεσθέντων αντικειμένων
  • Επικοινωνία με άλλα τμήματα του ξενοδοχείου – Αναχωρήσεις και αφίξεις πελατών
  • Τήρηση βιβλίων/εντύπων τμήματος ορόφων